7 Temmuz 2014 Pazartesi

Fazlalıklarınızdan Akdeniz Diyeti ile Kurtulun!




Sağlıklı ve kolay bir şekilde kilo verimi sağlamak isteyenler bugüne kadar birçok diyet programını deneyerek başarısız olduklarını kendi gözlerimiz ile gördük. O halde artık bu yenilgiye bir son vererek Akdeniz diyeti ile zayıflamanın tadını çıkarın! Birbirinden leziz yemekleri ile birlikte aynı zamanda zeytinyağı ile formunuzu koruyarak fit bir görünüm elde edebilirsiniz. Aynı zamanda bu tür beslenme düzeni gösterdiğiniz zaman,  yaşlanmayı geciktirir, kolesterolünüzü dengeleyerek, tansiyonunuzun çımasına engel olabilir.  Sağlığınız için aynı zamanda güzel bir görünüm için uygulayabileceğiniz bu diyeti Akdeniz yemeklerini sevmeli ve hepsini bilmeniz gerekir.  Her acıktığımızda dönerler, ekmek arası köfteler, tatlılar, börekler, çörekler yemek yerine daha çok sebze ve meyve tüketimi sağlanması ve yanı zamanda salata tüketimini de arttırmanız beslenme düzeninizi raylara sokarak daha sağlıklı bir kilo verimi sağlamamıza neden olmaktadır. Bu diyette kullanılan zeytinyağı tekli doymuş yağ asitleri içermektedir. Bu özelliği ile birlikte her besinde tam anlamı ile bir sağlık kaynağı olarak gösterilmektedir.

Fazlasıyla doymuş yağ asitleri içeriğinde bulunduran süt ve kırmızı et ürünleri gibi besinler Akdeniz diyetinde çok az kullanılmaktadır. Aynı zamanda fındık, ceviz, badem, fıstık gibi besinler daha sağlıklı olduğu için omega-3 vücuda alınmış olur. Unutmamanız gereken bir diğer konu ise eğer Akdeniz diyetine başlıyorsanız mutfağınızdan çıkarabileceğiniz tereyağı ve margarin muhakkak çıkması gereken unsulardan biridir. Bu tür besinler kilo vermemize engel olabileceği gibi farklı daha fazla kilo alımına da sebebiyet vermektedir.


Akdeniz diyetini uyguladığınız süre zarfında bol bol su tüketimi uygulamanızda fayda var. Daha çok bitki çaylarından yana tercih edebilirsiniz. Siyah çaya gelince fazla aşırıya kaçmadan tüketebiliriz.  Bunun yanı sıra çaylarda şeker tüketimi de olmamasına dikkat edin.

0 yorum:

Yorum Gönder