18 Temmuz 2014 Cuma

Zayıflamada Uymamız Gereken Kullar



Kilo problemleri günümüzün ortak sorunları arasında yer almaktadır. Bu durumu ortadan kaldırmak adına uzmanlar her gün farklı diyet listeleri geliştirerek bugünün en büyük sorunlarından biri olan fazla kilolara çözüm getirmekteler. Son zamanlarda pek çok kişi tarafından uygulanan ve trend haline gelen sağlıklı ve doğru seçimler ile zayıflama süreci içerisine girenler olumlu sonuçlar ile karşılaşabilirler. Her öğünden önce büyük bir bardak su için! Bu yöntem fazla yemek tüketimi yapmamanıza ve yağ yakımınızı kolaylaştırmanıza da yardımcı olmaktadır. İşe yarayan ve en doğal yöntemlerden biri olarak gösterilmektedir. Her öğünde protein tüketimine özen gösterin. Vücudumuzun günlük olarak alması gereken ve ihtiyaç duyduğu protein, vitamin, mineral, gibi unsurları karşılamamız gerekmektedir.

Rafine olmuş tahıl ve un tüketimini azaltmanızda fayda var. Bu sayede fazla kiloların vücudumuza yerleşmesine de izin vermemiş oluruz. Günlük olarak 50 veya 60 gr lifli besin tüketimi sağlayabilirsiniz. Meyvelerden her gün tüketmemizde fayda olan üzüm ve elma türü besinler tüketebilirsiniz. Bol ve doyurucu olan öğlen yemeğinden sonra karbonhidrat tüketimi sağlamayın. Porsiyonlarınızı küçülterek daha az yemek tüketme hesabı yapmayın, yeterli miktarda öğün tüketimini sağlayabilirsiniz.


Tatlandırıcı türü her türlü öğünden uzak durmalısınız, ne kadar uzak durursanız bir o kadarda fazla kilo alımı gerçekleşmemiş olur. Fast food türü yiyeceklerden uzak durun! Günümüzün en çok tüketilen hazır yiyeceklerinden olan fast food kilo alımına sebep olacağı gibi ilerleyen zamanlarda obezliğe kadar gidebilecek bir takım sağlık sorunları ile karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle daha çok sağlıklı besin tüketiminden yararlanabilirsiniz. Her sabah sıkı bir kahvaltı ile güne başlayın, çünkü günün ilk ışıklarında vücudumuzun alması gereken enerjiyi sağlamamız gerekir.  Bunu da sağlam bir kahvaltı ile sağlamamız mümkün. 

0 yorum:

Yorum Gönder