14 Temmuz 2012 Cumartesi

Besin Lifleri Yanına Lida

Bu bitkisel kökenli maddeler ince bağırsaklarda sindirime uğramazlar. İşte Lida’ nın bir özelliği de bu ve bunun gibi sindirim bozukluklarının önüne geçmektir. Kişiler, akışkanlıklarına bağlı olarak çözünür (meyve ve sebzelerdeki gibi) ya da çözünmez (tahıl kökenli gevreklerdeki gibi) şekilde olabilen lifler midenin boşalmasını geciktirirler. Besin yumağının ince bağırsaklardan geçişini yavaşlattıkları için suyun gerilimini sağlarlar (tuzlar yumuşamıştır). Lifler bağırsak florasının kendini yenilemesine katkıda bulunurlar ve Lida kullanımında kabızlığa engel olurlar. Glikoz metabolizmasını iyi düzenledikleri için hem açlık hissini geciktirirler hem de diyabete karşı en iyi kontrol sistemini oluştururlar. Lif açısından zengin bir şekilde beslenmek, Lida ile günlük gıda miktarını % 5 ila 10 daha azaltmamızı sağlar. Kilo problemi olan kişilerin Lidayla koordineli olarak bundan faydalanmaları mümkündür. Günde 20-30 gram lif tüketmek kolesterolü düşürür. Lifler ince bağırsaklarda faydalı bakterilerin büyümesini ve etkinliklerini artırarak toksin üreten maddelerle savaşmalarını sağlarlar. Lifler, kanser yapıcı maddelerin mukoza dokusu ile İlişkisini kesmek yoluyla bunları zararsız ya da az zararlı hale getirirler. Lif açısından zengin bir beslenme için daha çok sebze ve meyve tüketmeliyiz ve bu besinleri günlük beslenmemizde artırırken bunu yavaş yavaş yapmalıyız, böylece şişkinlik ve gaz oluşumunu da Lida desteğiyle de önlemiş oluruz. Yemek esnasında yeterince su içerek (günde en az bir buçuk litre) midede oluşacak besin yumağını hidrate etmeliyiz.

0 yorum:

Yorum Gönder