8 Haziran 2012 Cuma

Aslı Varken “Yapay”ı Tercih Etmeyin!


Yapay tatlandırıcı bulunan, daha doğrusu içinde “yapay” ya da “suni” ibaresi geçen besin maddelerini tüketmemeniz gerektiğini sizlere yazılarımda sürekli aktarmaya çalışıyorum. Bunun sebebi bu “yapay” maddelerin vücudumuz ve metabolizmamız tarafından “okunamaması” dolayısıyla tam anlamıyla işlenememesi gerçeğidir. Lida zayıflama ilacıvücudunuza alınan fazla maddelerin metabolizmanız tarafından “okunup” sindirilmesine, dolayısıyla fazla kiloların vücuttan atılmasına yardımcı olur. Ancak tabi ki zayıf kalmada en etkili yöntem vücuda metabolizmanızın tanıyamayacağı, doğal olmayan, yapay maddeleri almamaktır. Ancak günümüz koşullarında en organik besin maddesinin bile içersinde GDO veya böcek ilacı, veya endokrin bozucu herhangi bir özellik bulunma ihtimali oldukça yüksektir. Fazla kilolar bu maddelerin vücutta yarattığı belki de en masum yan etkilerdir. Çünkü fazla kilolardan doğal bir ilaç ve doğal bir yöntem olan Lida Dai Dai Hua kullanarak kurtulmak mümkün. Ancak bu maddelerin vücutta hastalıklara neden olan diğer etkileri kolayca vücudunuzdan silinip atılamamaktadır.
Sizlere “yapay” içerikli besinler yerine evinizde kendinizin bile kolayca hazırlayabileceği bazı seçenekler sunmak istiyorum:

Normal yoğurdunuza önce 1 bardak sade, sonra 1A bardak, daha sonra 2A bardak yoğurt ekleyerek, şekerli (ya da Tanrı korusun, yapay tatlandırılmış) yoğurtları bırakabilirsiniz. % 100 sadeye ulaşınca da tatlandırmak için yoğurdunuza çilek, ahududu ve böğürtlen ilave edin.

İçinde kıvam arttırıcı ve sakız olan az yağlı mandıra ürünlerinden uzak durun sentetik yapışkan madde ile hormonlarınızı allak bullak etmenizdense, küçük bir parça ekşi krema veya makul miktarda tam yağlı süzme peynir yemertnjzi tercih ederim.

Ayran kefir veya krem frais gibi diğer mandıra kültür urünlleriyle denemeler yapın. Bu süt ürünlerinin hepsinin ayrı bir keskin fermantasyon tadı vardır karnınızdaki bakteriler sizi takdir edecektir.

Yunan tarzı çok proteinli yoğurdu deneyin koyuluğunun nedeni tülbentten süzülmesidir, bu nedenle sulu: kısmı atılır.

Tam yağlı peyniri fazla tüketmeyin şüphesiz lezzetli! ancak bu tadın oldukça yüklü kalori içerdiğini unutmayın.

Hayatınızda yapacağınız bunlar gibi küçük değişimlerin karşılığını, bunları alışkanlık haline getirince kelimenin tam anlamıylaaltın değeriyle geri alacaksınız. Sağlıklı günler.

0 yorum:

Yorum Gönder