8 Haziran 2012 Cuma

Konserveler %90 Daha Az Besleyicidir!


Et ve mandıra ürünlerini her zaman organik tüketin. Ayrıca mümkün olan en düşük yağ içeriğini bulmaya çalışın etin yağsız parçalarını seçin (bonfile veya et tranş gibi), görünür herhangi bir yağı temizleyin ve yağsız veya % 1 yağ içeren mandıra ürünlerini tercih edin. Mümkün olduğu kadar sıkça ve çoğunlukla da doymamış veya omega-3 yağlarını tüketmeye çalışın.
Yiyeceklerimizin yaklaşık % 20′sini konserve olarak alıyoruz. Nerde yaşıyoruz, nükleer sığınakta mı? Bakın ben gerçekçi biriyim. Meşgul olduğunuzda Wendy’s arabaya servisine gitmektense, Trader Joe’nun kırmızıbiber konservesini açıp, mikrodalgada pişirmenin sizin için çok daha kolay olduğunu biliyorum. Anlıyorum. Yine de çiftçi pazarından almak yerinekonserve sebze yemenizi istemiyorum. Aynı şey değil çünkü.
Her şeyden önce kalori yatırımınızın beslenme karşılığını uzaktan bile almıyorsunuz. Birçok sebze orijinal besin değerinin % 90′a kadar olan kısmını konserveleme sırasında kaybeder. İkinci olarak, konserve yiyeceklerde sodyum genellikle çok yüksektir bazı konserve çorbalarda 2.000 mili gram vardır!
Fakat belki de en kötüsü konservelerin BPA içeren plastikle kaplanmasıdır. Çevre Çalışma Grubu bir çalışma yaptı ve sıradan 10 konserve yiyecekten birinin ve 3 bebek mamasından 1′inin tek bir porsiyonunda BPA seviyesinin, diğer endüstriyel kimyasallar için FDA’nın belirlediği maksimum güvenlik seviyesinden 200 kat fazla olduğunu buldu. Sorun şu ki iş konservedeki BPA’lara geldiğinde, devletimizin şu anda belirlediği bir güvenlik standardı yok sizin anlayacağınız limit gökyüzü! İngiltere’de yapılan bir çalışma, süpermarketlerden alınan 62 konservenin 40′ında BPA’nın pozitif çıktığını buldu. BPA, insülin direnci, erken ergenlik, prostat kanseri ile hormon bozukluğundan kaynaklanan diğer sevimli durumlara ev sahipliği yapıyor. Kaçınılması gereken bir madde ve biz Lida Dai Dai Hua kullanıcılarının bu maddeden uzak durmalarının daha iyi olacağını söylüyoruz.
Bu da işlenmiş gıdalardan uzak durmak için 794 no ‘lu nedendir. Konserve yemek zorundaysanız, organik, az tuzlu olanlardan alın. BPA ‘ya maruz kalmanızı mümkün olduğunca en aza indirin. En çok konserve çorba, makarna ve bebek mamasında vardır. Eden organik fasulyeleri BPA içermeyen doğalrezin bağlı astarla, özel bir kutuda paketlenen tek markaydı. Türkiye’deki neredeyse diğer tüm kutuların kaplamasında (bazı konserve meyveler hariç) BPA vardır- ve dolayısıyla yiyeceğinizde de. Bu nedenle Lida kullanarak zayıflarken neyi nasıl yiyeceğinize, yiyeceklerinizi nasıl seçeceğinize dikkat etmelisiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder