8 Haziran 2012 Cuma

Lida Takviyeli Diyetlerde Yumurta Tüketimi


Pişirme kurallarına ve miktarlarına riayet ederek, Lida zayıflama kapsülü takviyeli diyetinizde yumurtalara da yer verebilirsiniz.
Yumurtalar katı, rafadan, buharda (çılbır usulü) ya da yapışmaz tavada omlet olarak pişirilebilir, unutulmaması gereken tek şey tereyağı ya da sıvı yağ kullanılmaması gerektiğidir.
Farklı lezzetler yakalamak için yumurtaya birkaç karides ya da ıstakoz, hatta birkaç parça yengeç eti ekleyebilirsiniz. Dilerseniz omletinize irice doğranıp kavrulmuş soğan ya da birkaç parça kuşkonmaz ekleyebilir, ya da hoş kokulu otlarla aromasını artırabilirsiniz.
Belli bir kategorideki besinlerin sınırsız yenmesini öneren bir rejim türünde veya Lida Rejimlerinde yumurtalar fazla tüketilirse, yüksek kolesterol içermeleri ve alerjiye neden olmaları nedeniyle sorun yaratabilirler.
Yumurta yüksek düzeyde kolesterol içerir ve kan değerlerinde kolesterol oranı yüksek çıkanların yumurtayı fazla tüketmesi önerilmez. Bu kişiler, yumurta sarısını haftada üç dört kez yiyebilir. Ancak saf protein içeren yumurta beyazını sınırsız tüketmekte sakınca yoktur.
Bu durumdakilerin, omletlerini her iki yumurta akına karşılık bir tane yumurta sarısı kullanarak hazırlamaları da faydalı olabilir.
Gıda alerjisi açısındansa, yumurta sarısına karşı gelişmiş özel bir alerji türü vardır, ancak bu son derece ender görülür. Bu alerjiden şikâyetçi olanlar durumlarını bilir ve önlemlerini alır.Çok daha sık görülen bir sorun, yanlış bir inanışla karaciğer zayıflığına bağlanan, yumurtanın zor sindirilmesidir. Kalitesi kötü ya da yeterince taze olmayan yumurtaları bir kenara bırakırsak, karaciğeri zorlayan yumurtanın kendisi değil, bunun hazırlanmasında kullanılan tereyağıdır.
Eğer alerjik sorunlarınız yoksa ve yumurtayı yağ kullanarak hazırlamıyorsanız, bu atak rejiminin kısa süresi boyunca günde bir ya da iki yumurtayı hiçbir tehlike olmaksızın tüketebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder