8 Haziran 2012 Cuma

Düşük Kalorili Soslar


Hollandez sos: Dört kişiliktir. Bir yumurtanın sarısı, bir tatlı kaşığı hardal ve iki çorba kaşığı limon suyunu benmari kabında karıştırın. Sosun kıvamını bulması için, birkaç dakika kısık ateşte pişmeye bırakın, sonra çırpmaya devam ederek yavaş yavaş 50 mi sıcak süt ekleyin. Benmaride koyulaşmasını bekleyin ve servis zamanına kadar sıcak tutun.Genellikle beyaz etli balıklara eşlik etmekle beraber, yeşil fasulye, kuşkonmaz veya ıspanağın yanında sıcak servis edebilirsiniz.Lida zayıflama kapsülü ile beraber uyguladiğiniz diyetlerde bu sosu rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Beşamelsos:250 g yağsız sütle bir çorba kaşığı mısır ununu karıştırdıktan sonra, yağı alınmış bir et suyu tabletini ilave edin. Birkaç dakika kısık ateşte pişirerek koyulmasını sağlayın. İsteğe göre tuz, karabiber ya da müskat (küçük Hindistan cevizi) ekleyebilirsiniz. Fırında pişmiş bütün sebzelerin yaranda, özellikle de jambonlu ve hindibalı salatalarla tüketebilirsiniz.
Yaban turpu sosu:Yarım kibrit kutusu beyaz peynirle bir çay kaşığı yaban turpunu, tuz ve karabiberle karıştırıp iyice yumuşayıncaya kadar karıştırmaya devam edin.Buharda, kâğıtta ya da mikrodalgada pişmiş balıklarla çok uyumludur. Ayrıca beyaz etlerle de tüketebilirsiniz.Bu sosun Lida zayıflama hapı ile beraber devam ettirdiğiniz diyetler de besleyici gıda olarak tüketebilirsiniz.
Özel bir sos:İki yumurta sarısı, bir çorba kaşığı hardal, 150 g az yağlı beyaz pcynir, bir tatlı kaşığı mısır ununu, tuz ve karabiber ekleyerek küçük bir tencereye koyun. Kaynaymcaya kadar yavaş yavaş karıştırın. Ateşten alıp küçük bir demet kıyılmış baharlı ol (maydanoz, dereotu, vb.) ve limon suyu ekleyin.Güveçlerin ve sıcak balıkların yaranda servis edebilirsiniz. Genellikle ılık ya da sıcak olarak tüketilir.
Beyaz peynirli tartar sosu: Malzeme: 150 g yağsız beyaz peynir, bir katı yumurta, 4 ançüez (hazır konserve filetolardan; yerine hamsi de olabilir), arpacık soğanı, bir çorba kaşığı kapari, bir salatalık turşusu, tuz, karabiber ve kıyılmış maydanoz.Arpacık soğanı soyun ve ince ince kıyın. Ançüez, kapari, salatalık turşusu ve katı yumurtayı çırpıcıdan geçirin. Bütün malzemeleri karıştırın. Lezzetini kontrol ederek tuzunu, biberini ayarlayın.

0 yorum:

Yorum Gönder